fbpx

Solutions

nova era u oblasti digitalnog poslovanja - ALWAYS ON

Solutions

DATA KING rešenja za backup i restore podataka

60% velikih korporacija se jednom mesečno suoči sa prekidom u radu IT servisa, prouzrokovanim sigurnosnim incidentima te IT greškama.

Prema IDC – u, prosečni trošak neplanskog prekida u radu aplikacije za kompanije sa Fortune 1000 liste iznosi $1.25 – $2.5 milijarde.

Očekvanja su velika i sa strane korisika i sa strane pružalaca usluga.

Unapredite dostupnost svojih servisa uz pomoć Backup i Restore rešenja u cloudu

uzroci gubitka podataka

Šta bi se dogodilo ukoliko bi Vaša kompanija izgubila deo ili sve podatke ključne za poslovne procese? Koliko bi to uticalo na Vaše poslovanje? Koliko bi nedostupnost određenih servisa ugrozila vaš brend? Koliko u današnje vreme, kada se zahteva stalna dostupnost, košta ovakav jedan nepredviđen događaj?

Danas je lako doći do odgvora na sva ova pitanja, zato što većina savremenih kompanija može da izračuna kolio ih „košta“ bilo koji vid prestanka rada ili nedostupnosti servisa. Cena gubitka se može meriti u novcu, vremenu, reputaciji, gubitku klijenata, dok u nekim slučajevima može dovesti i do potpune obustave poslovanja. Razmere štete zavise od količine i značaja izgubljenih podataka za biznis, dok su načini da do štete dođe višestruki.

Glavni uzroci gubitka podataka su:

Nezavisno od uzroka posledice po Vaše poslovanje mogu biti nesagledive!

Zaštitite svoje poslovno okruženje i podatke

Nekada su backup as a service i disaster recovery as a service bili rezervisani samo za “slavne i bogate”, odnosno ova rešenja su bila skupa i dostupna velikim korporacijama. Situacija se promenila, a najnovija tehnološka rešenja u oblasti zaštite podataka, kao i dostupnost infrastrukturnih rešenja u cloud-u omogućavaju kompanijama svih veličina da pronađu adekvatna rešenja.

Na data backup u cloud-u (Backup as a Service) možemo gledati kao na postupak replikacije podataka na zasebnu lokaciju kako u slučaju štete na prvobitnoj lokaciji ne bismo ostali bez svojih podataka. Potrebno je naglasiti da ovaj servis ne štiti korisnika od otkaza hardvera i ostalih nepredviđenih situacija na primarnoj lokaciji, već omogućava čuvanje kritičnih podataka na lokaciji Service Provajdera i na taj način predstavlja prvi stepen u kompletnom procesu zaštite.

Disaster recovery (DR) podrazumeva postupak vraćanja tih podataka u “poslovnu upotrebu”. Ono što povezuje obe usluge jeste Cloud tehnologija. Ona predstavlja pouzdano i ekonomično okruženje za skladištenje replikovanih podataka, a zahvaljujući DR tehnologijama celokupno poslovanje može biti dostupno sa lokacije Service Providera u veoma kratkom roku.

Ostvarite tražene ciljeve

GARANTOVANI NIVO SERVISA

SMANJENJE TROŠKOVA

DOSTUPNOST PODATAKA

SIGURNOST PODATAKA

Veeam Always-On Enterprise™

IZABERITE CLOUD BACKUP METOD

VEEAM CLOUD CONNECT BACKUP

Ukoliko već koristite Veeam rešenje za Vaš lokalni backup, onda je ovo idealno rešenje za Vas. Bez dodatnog licenciranja, uz jednostavnu implementaciju i dostupnost 24/7, kreirajte još jednu kopiju na našoj Data King Cloud Platformi.

STANDARD CLOUD BACKUP

Ukoliko već korististe IaaS u okviru naše Data King Cloud platforme, možemo Vam obezbediti sve neophodne licence, upravljati izvršavanjem backup kopija i replikacija za Vas, na našoj Data King Cloud Platformi.

VEEAM BACKUP FOR MICROSOFT OFFICE 365

Ukoliko tražite rešenje da osigurate svoje Microsoft Office 365 naloge i kreirate adekvatne kopije za Vaše zaposlene, u mogućnosti smo da Vam pružimo Veeam backup za Microsoft Office 365 po izuzetno atraktivnim cenama.

DISASTER RECOVERY AS A SERVICE

Potrebno Vam je Disaster Recovery rešenja sa garantovanim RPO i RTO?
Želite DR rešenje u OPEX modelu?
Tu smo da Vam pružimo najsavremenije rešenje uz najpovoljnije uslove i najveći mogući stepen sigurnosti.

POZOVITE NAS

Pozovite biznis prodaju na broj:
011 4100 007

PORUČITE ONLINE

Posetite našu online hosting prodavnicu

PIŠITE NAM

Pošaljite nam e-mail na:
biz.prodaja@oriontelekom.rs